Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on tyytyväinen, että postin virheet ja laiminlyönnit sekä törkeät palkkaus- ja bonusjärjestelmät ovat nousseet tällä viikolla vahvasti poliittiseen keskusteluun. Sen sijaan Malisen tämänpäiväinen ilmoitus, että Posti aikoo lopettaa sanoma- ja aikakauslehtien jakelun lähitulevaisuudessa on äärettömän huolestuttavaa suomalaisen median moniäänisyydelle ja maakuntien äänen kuulumiselle.

– Postin johdon toiminta on sanalla sanoen törkeää. Ahneus ei lopu rahalla eikä jano suolavedellä. Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen ilmoitus kahden kuukauden palkattomasta työstä ei riitä. Malisen palkkapussia on leikattava tuntuvasti.

Erityisen huolissaan Kärnä on postin jakelusta harvaan asutuilla ja syrjäisillä seuduilla. Kansanedustajan mukaan sanoma- ja aikakauslehtijakelun lopettaminen tappaisi maakunta- ja paikallislehdet ja tukahduttaisi median moniäänisyyden.

– Posti, tai mikään muukaan jakeluyhtiö, ei kykene toimittamaan enää toimittamaan esimerkiksi sanomalehtiä oikeaan osoitteeseen oikeaan aikaan. Ei kukaan enää tilaa lehteä, jos se on postilaatikossa iltapäivällä, illalla tai seuraavana päivänä. Jos on silloinkaan, sillä jakeluhäiriöt ovat yleisiä. Maakunta- ja paikallislehdet ovat olennainen osa suomalaista mediaa. Maakunta- ja paikallislehdet ovat riippuvaisia paperilehtiensä jakelusta vielä pitkään. Postin päätös lopettaa lehtien jakelu tulee vaikuttamaan niihin tuhoisasti. Postin yhteiskunnallista roolia on nyt tarkasteltava myös tästä näkökulmasta ja vaadittava, että se tukee toiminnallaan median moninaisuutta.