Kansanedustaja Paula Werning (sd) ei ole yllättynyt, että syksyn ensimmäisessä täysistunnossa nousi esiin Postin tilanne.

– Mielestäni aivan oikeutetusti Postin ylimmän johdon palkkaus on noussut vahvasti esille ja onhan se aivan käsittämätöntä. Puhuttaessa johdon reilusti yli 80 000e/kk ansioista, mikä vastaa n. 3 vuoden postin “tavan” työntekijän palkkaa, tuskin kukaan voi olla eri mieltä siitä, että todellakin on syy puuttua tähän järjettömyyteen, Werning toteaa.

On hienoa, että omistajaohjauksesta vastaava ministeri Paatero tarttui tähän hulluuteen välittömästi tiukalla otteella edellyttäen, että johdon palkkaukset tarkastellaan uudelleen nopealla aikataululla.

– Pidän myöskin tärkeänä sitä, että Postin työehtosopimusten muuttamisessa otetaan aikalisä. Mikäli kuukausiansiot ovat tuon 2200e/kk ja TES muutos toisi tullessaan jopa 30% palkan alennuksen, niin millaiseen tilanteeseen nämä ihmiset ajautuisivatkaan? Entä ne perheet, joissa molempiin vanhempiin kohdistuisi tämä muutos? Ei puhuta pelkästä taloudellisesta tappiosta, vaan muutos aiheuttaisi valtavat henkisetkin paineet, Werning huomauttaa.

Vaikka kirjepostin määrä on puolittunut kymmenessä vuodessa ja vauhti kiihtyy edelleen, niin postipalvelut tulee turvata kansalaisille. Asutko sitten keskustassa tai maaseudulla, sillä ei pidä olla vaikutusta siihen, milloin kansalainen saa postinsa.

Werningin mukaan Postin tulee resursoida riittävästi henkilökuntaan ja sitä kautta laadukkaaseen palveluun.

– Pidän tärkeänä sitä, että ministeri Paatero edellyttää, että postipalveluiden turvaamista koko maassa edistetään asettamalla työryhmä.