Iiris Suomela eduskunnan feministiryhmän puheenjohtajaksi

Eduskunnan feministiryhmä valitsi eilen illalla järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajakseen kansanedustaja Iiris Suomelan. Varapuheenjohtajiksi valittiin Juhana Vartiainen (kok) ja Anders Adlercreutz (RKP). Ryhmän sihteeriksi nousee Suomelan ja Satu Hassin eduskunta-avustaja, Miehet ry:n puheenjohtaja Janne Salakka.

– On suuri ilo ja kunnia päästä tekemään puoluerajat ylittävää yhteistyötä ahtaiden sukupuoliroolien purkamiseksi ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi! Muutos tehdään yhdessä, Suomela iloitsee. 

Eduskunnan feministiryhmän toiminnan tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Ryhmä tähtää sellaisten sukupuoleen liittyvien normien purkamiseen, jotka vaikuttavat eri sukupuolten mahdollisuuksiin itse määritellä, miten haluaa elää ja olla. Toiminta on avointa eduskunnan kaikille feministeille sukupuolesta riippumatta.

– Lähiaikoina feministiryhmä suunnittelee tarttuvansa niin sukupuolittuneen väkivallan torjumiseen kuin perhevapaiden uudistamiseen. Tavoitteena on kiinnittää huomiota etenkin miesten rooliin yhdenvertaisuuden edistämisessä, sillä meitä kaikkia tarvitaan tiellä kohti ahtaista normeista vapaata yhteiskuntaa, Suomela kertoo.