Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen valittiin tänään Euroopan parlamentin eläinten hyvinvointiryhmän kunniapuheenjohtajaksi. Hän on toiminut ryhmässä aktiivisesti jo 11 vuoden ajan. Viimeiset kolme vuotta hän toimi ryhmän puheenjohtajana. Sitä ennen hän oli usean vuoden ajan ryhmän varapuheenjohtaja. Ennen europarlamentaarikoksi valintaa hän oli eduskunnan eläinsuojeluryhmän pitkäaikainen jäsen.

”Sirpan suurimpiin saavutuksiin eläintenhyvinvoinnin puolesta kuuluu työ kosmetiikan globaalin eläinkoekiellon puolesta, eläinten hyvinvoinnin puitelainsäädännön edistäminen, työ pentutehtailun hillitsemiseksi sekä eläinkuljetuksiin puuttuminen”, kuvailee ryhmän uusi puheenjohtaja europarlamentaarikko Anja Hazekamp.

Vuonna 1983 perustettu eläinten hyvinvointia ja suojelua käsittelevä ryhmä oli yksi ensimmäisistä perustetuista Euroopan parlamentin ryhmistä. Kolmen vuosikymmenen ajan se on tarjonnut puolueiden välisen alustan parlamentin jäsenille keskustella ja vaihtaa näkemyksiä eläinten hyvinvointia koskevista kysymyksistä.