Kansanedustaja Jukka Mäkynen on seurannut tämänpäiväistä lasten ilmastolakkoa surullisin mielin.

”Kun tämä ilmastonmuutosuskonto kuihtuu, niin mihin hankkeeseen ja ideologiaan opettajat aikovat lapsia manipuloida seuraavaksi? Tähän samaan vihervasemmistotaustaisten opettajien maailmankuvaan kuuluu sukupuolineutraali kasvatusideologia.  Kun nämä lapset, varsinkin poikalapset ovat aikuisia, uskovatko he tosissaan, että mieskin voi synnyttää? Opettajat ovat jatkuvasti olleet esille julkisuudessa korostaen sitä, että heidän tulisi pystyä keskittymään opetustehtäviin. Nykytilanteessa opettajilla menee paljon aikaa esimerkiksi kiusaamisen lopettamiseen, opetuksen suunnitteluun ja erilaisiin hallinnollisiin tehtäviin esimerkiksi jatkuvassa yhteydenpidossa oppilaiden vanhempiin Wilma-järjestelmän kautta.

Nyt kuitenkin vaikuttaa lasten ilmastolakkoa katsellessa siltä, että osalle opettajista näyttäisi olevan itse asiassa liikaa aikaa muuhun kuin varsinaiseen opettajantyöhön. Arvostan edelleen niitä järkeviä opettajia, jotka eivät lähde mukaan tällaiseen hulluuteen. On otettava huomioon, että ilmastolakkoa on valmisteltu jo pidempään kouluissa, koska näin ison mielenilmauksen valmistelu vaatii aikaa. Näin ollen opettajat ovat käyttäneet arvokasta työaikaa ja tähän mielenilmaukseen valmistautumisessa. On todellakin käsittämätöntä, että näille ilmastolakossa mukana oleville opettajille pitäisi muka maksaa lisää palkkaa. Mistä heille maksetaan, kun he ovat lähteneet mukaan ja manipuloineet syyttömät lapset mukaan omien poliittisten päämääriensä vankkureiksi? Ei tällaista voi terveellä järjellä varustettu kansalainen ymmärtää. Olemmeko pian tilanteessa, jossa osa järkevät vanhempia laittaa lapsensa yksityisopetukseen, koska he eivät halua altistaa omia lapsiaan vihervasemmistolaiselle propagandalle?”-Mäkynen jyrähtää.

Edustaja Mäkysen mielestä opetusministeri Li Anderssonin on syytä ottaa kantaa tilanteeseen ja linjata, että kuuluuko ilmastolakko ja siihen verorahoilla valmistautuminen koulujen opetussuunnitelmien mukaiseen toimintaan. Mäkynen ihmettelee, että missä ovat nyt kasvatusalan päivystävät dosentit, kun lapsia selkeästi käytetään opettajien ja punavihreän eliitin itsekkäiden tarkoitusperien välineenä.  Mitä tulee ilmastolakossa mukana olevien opettajien moraaliin tai enemmänkin sen puutteeseen, niin saattaa olla, että keräämme edellisten sukupolvien vapaan kasvatuksen hedelmiä, josta maalaisjärki näyttää olevan kaukana. -Mäkynen toteaa.