Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on tuohtunut Helsingin Sanomien tänään julkaisemasta maksetusta Kiinan propagandamainoksesta, jossa Kiina pyrki selittelemään Hongkongin tilannetta parhain päin. Kärnän mielestä propagandamainoksen julkaiseminen osoittaa äärimmäisen huonoa harkintaa, sillä protestiviikonloppu Hongkongissa päättyi rajuun väkivaltaan, jossa poliisi käytti kyynelkaasua, kumiluoteja sekä vesitykkejä mielenosoittajia vastaan.

– Helsingin Sanomat on toiminnallaan myynyt kaikki arvonsa ja periaatteensa rahasta. On käsittämätöntä, kuinka alhaiseen tekoon maamme suurin päivälehti syyllistyi renmimbien kuvat silmissään kiiluen. Päätoimittaja Kaius Niemen selitykset jostain mystisestä “mainonnan sananvapausperiaatteesta” ovat vitsi. Ei epäeettistä mainontaa tai hirmuhallinnon propagandaa tule julkaista missään olosuhteissa.

Kärnä sanoo olevansa huolissaan ulkovaltojen vaikuttamisesta kaupallisen median kautta. Kärnä esittää Suomeen lainsäädäntöä, joka estäisi ulkovaltojen vaikuttamisyritykset mainonnan kautta.

– Helsingin Sanomien moraaliton toiminta osoittaa, että mikä tahansa ulkovalta voi näemmä saada poliittisen viestinsä näyttävästi läpi suurelle joukolle suomalaisia kunhan se vain lyö riittävästi taaloja tiskiin. Tämän ei pitäisi olla mahdollista ja asia tulisi estää lainsäädännöllä . En todellakaan halua elää maassa, jossa mikä tahansa maa Venäjästä Pohjois-Koreaan voi ostaa medioilta vapaasti tilaa omalle propagandalleen. Helsingin Sanomat on mielestäni anteeksipyynnön velkaa suomalaisille toiminnastaan.