Kuvaaja: Kristian Tervo

Kansanedustaja Pia Kauma (kok.) on nimitetty Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen terrorismin vastaisen komitean jäseneksi. Kauman valitsi tehtäväänsä yleiskokouksen puheenjohtaja George Tsereteli.

Komitea kokoontui tänään Marokon Marrakeshissa, missä on viikonloppuna alkamassa Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistunto ja Välimeri-foorumi. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa raporttia rajaturvallisuuden vahvistamiseksi tehdyistä toimenpiteistä.

“Etyjin yleiskokouksen terrorisminvastainen toiminta tehnyt yleiskokousta näkyvämmäksi ja halutuksi kumppaniksi muiden kansainvälisten järjestöjen kuten YK:n taholta. Viime aikoina keskusteluissa on ollut esimerkiksi eri maiden suhtautuminen konfliktialueilta palaaviin vierastaistelijoihin. Itse haluan aktiivisesti vaikuttaa siihen, että Suomessa tiedetään, miten muissa maissa torjutaan terrorismia”, Kauma sanoo.

Parlamentaarinen yleiskokous on vuonna 2002 Berliinissä pidetyn istunnon jälkeen systemaattisesti edistänyt terrorismin vastaisia toimia esimerkiksi kenttävierailujen ja kansainvälisen yhteistyön avulla. Vuonna 2017 yleiskokous päätti perustaa terrorismin vastaisen komitean, jonka tehtävänä on muun muassa edistää parlamenttienvälistä vuoropuhelua, jotta Etyj-maat voisivat oppia toisiltaan parhaita käytäntöjä terrorisminvastaisessa työssä.

Komitea pyrkii myös ennakoimaan, mihin suuntaan terrorismi Etyjin alueella tulevaisuudessa kehittyy sekä laatimaan ihmisoikeusnäkökulman huomioonottavia suosituksia terrorisminvastaisiin toimiin.

Lisätietoa komiteasta Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen verkkosivuilla:
https://www.oscepa.org/activities/ad-hoc-committees-and-working-groups/countering-terrorism/countering-terrorism