DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Mikko Kärnä tuomitsee Turkin hyökkäyksen Pohjois-Syyriaan ja vaatii Erdogania syytteeseen Haagiin

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä toivoo kansalaisten asettavan kaikenlaiset turkkilaiset tuotteet ja Turkin lomamatkat boikottiin. Kansanedustaja pitää Turkin sotilasoperaatiota Pohjois-Syyrian kurdeja vastaan äärimmäisen tuomittavana rikoksena ihmisyyttä vastaan.

– Turkki hyökkää nyt sitä urheaa kansaa vastaan, joka omalla epäitsekkäällä ja uhrautuvalla toiminnallaan käytännössä tuhosi terroristijärjestö Isisin kauhun kalifaatin. Kurdeille tulisi myöntää tästä teosta Nobelin rauhanpalkinto ja Turkin presidentti Erdogan puolestaan asettaa syytteeseen Haagin kansainvälisessä rikostuomioistuimessa. Tätä ei voi hyväksyä mitenkään ja kaikkien länsivaltojen tulee välittömästi tuomita tämä härski hyökkäys. Katseet kääntyvät nyt erityisesti NATOn jäsenmaihin ja Yhdysvaltoihin. 

Kärnä kiittelee puolustusministeri Antti Kaikkosen nopeaa reaktiota, jossa Kaikkonen tuomitsi Turkin hyökkäyksen ja ilmoitti välittömästi, että uusia asevientilupia Turkkiin ei myönnetä. Samalla Kaikkonen ilmoitti selvittävänsä vanhojen lupien tilanteen.

– Kaikkosen rohkeaa toimintaa ja nopeaa reagointia twitterissä on syytä kiitellä. Oma kantani on, että kaikenlainen asevienti ihmisyyttä vastaan rikoksia tekevään Turkkiin on välittömästi lopetettava. Samoin toivon, että kansalaiset ryhtyvät laajasti boikotoimaan Turkkia ja sen tuotteita. Erdoganille on näytettävä, että väkivaltaisten diktaattorien paikka on historian sontatunkiolla, eikä minkään maan johdossa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018