Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä toivoo kansalaisten asettavan kaikenlaiset turkkilaiset tuotteet ja Turkin lomamatkat boikottiin. Kansanedustaja pitää Turkin sotilasoperaatiota Pohjois-Syyrian kurdeja vastaan äärimmäisen tuomittavana rikoksena ihmisyyttä vastaan.

– Turkki hyökkää nyt sitä urheaa kansaa vastaan, joka omalla epäitsekkäällä ja uhrautuvalla toiminnallaan käytännössä tuhosi terroristijärjestö Isisin kauhun kalifaatin. Kurdeille tulisi myöntää tästä teosta Nobelin rauhanpalkinto ja Turkin presidentti Erdogan puolestaan asettaa syytteeseen Haagin kansainvälisessä rikostuomioistuimessa. Tätä ei voi hyväksyä mitenkään ja kaikkien länsivaltojen tulee välittömästi tuomita tämä härski hyökkäys. Katseet kääntyvät nyt erityisesti NATOn jäsenmaihin ja Yhdysvaltoihin. 

Kärnä kiittelee puolustusministeri Antti Kaikkosen nopeaa reaktiota, jossa Kaikkonen tuomitsi Turkin hyökkäyksen ja ilmoitti välittömästi, että uusia asevientilupia Turkkiin ei myönnetä. Samalla Kaikkonen ilmoitti selvittävänsä vanhojen lupien tilanteen.

– Kaikkosen rohkeaa toimintaa ja nopeaa reagointia twitterissä on syytä kiitellä. Oma kantani on, että kaikenlainen asevienti ihmisyyttä vastaan rikoksia tekevään Turkkiin on välittömästi lopetettava. Samoin toivon, että kansalaiset ryhtyvät laajasti boikotoimaan Turkkia ja sen tuotteita. Erdoganille on näytettävä, että väkivaltaisten diktaattorien paikka on historian sontatunkiolla, eikä minkään maan johdossa.