Eduskunnan Katalonia-ystävyysryhmä piti tänään järjestäytymiskokouksensa. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ja varapuheenjohtajaksi Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström. Ryhmän muita jäseniä ovat kansanedustajat Heli Järvinen (vihr.), Sanna Antikainen (ps.), Mikko Savola (kesk.) ja Tom Packalén (ps.)

– Ryhmä ottaa edelleen uusia jäseniä ja olen varma, että heitä tulee lisää kunhan saamme järjestettyä korkean profiilin vierailuja Kataloniasta Suomeen sekä muutenkin saamme toiminnan kunnolla käyntiin, kommentoi puheenjohtaja Kärnä.

Järjestäytymiskokoukseen osallistuivat myös Suomi-Katalonia ystävyysseuran toiminnanjohtaja Janne Riitakorpi ja Katalonian aluehallinnon pohjoismaiden delegaatti Francesca Guardiola.

– Ryhmän ensisijainen tavoite on antaa ajantasaista tietoa Katalonian tilanteesta suomalaisille kansanedustajille sekä puolustaa EU:n perusarvoja, demokratiaa ja ihmisoikeuksia. Ryhmällä ei ole virallista kantaa sen suhteen, tulisiko Katalonian olla itsenäinen vai ei. Sen sijaan haluamme edistää rauhanomaista, demokratiaan, ihmisoikeuksiin, kansojen itsemääräämisoikeuteen ja EU:n sekä YK:n perusarvoihin nojaavaa ratkaisua Katalonian kriisiin, toteaa Kärnä.