DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kansanedustaja Jukka Mäkynen (PS): Suomen puolustusratkaisut uhkaavat jäädä ajastaan jälkeen

Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen on jättänyt toimenpidealoitteen puolueettoman selvitystyöryhmän perustamiseksi pohtimaan Suomen puolustusratkaisuja: ”Suomessa on paljon asiantuntemusta ja hyvin perusteltuja näkemyksiä Suomen puolustusratkaisujen uusimiseksi. Nämä näkemykset jäävät usein puoluepolitiikan jalkoihin ja moni sotilasasiantuntija on ollut erityisesti viimevuodet huolissaan siitä, että osa tällä hetkellä suunnitteilla olevista puolustushankkeista eivät ole paras mahdollinen ratkaisu vastaamaan Suomen puolustuksellisiin tarpeisiin.

Kybersodankäynti, elektroninen sodankäynti, ballistiset ohjukset ja muut modernit asejärjestelmät asettavat perinteiset puolustusratkaisut suuriin haasteisiin. Suomen pitää miettiä hyvin tarkkaan, että minkälaisiin aseisiin ja asejärjestelmiin sekä kalustoon aiomme laittaa rajallisia verorahojamme.”-Mäkynen toteaa.

Mäkynen vaatii, että hallitus perustaa puolueettoman selvitystyöryhmän pohtimaan Suomen puolustusratkaisuja:

”Vain hyödyntämällä erilaisia puolustuksellisia näkemyksiä omaavia sotilasasiantuntijoita ja ottamalla ne osaksi Suomen tulevaisuuden puolustusratkaisuja, saamme parhaan mahdollisen maanpuolustuksellisen kokonaisratkaisun vastaamaan niihin haasteisiin, jotka nopeasti muuttuva kansainvälinen sotilaallinen toimintaympäristö asettaa Suomelle.

Mäkysen lisäksi myös useat sotilasasiantuntijat ymmärtävät Suomen tekevän isoja virheitä tietyissä suunnitteilla olevissa puolustushankinnoissa, koska osa niistä nojaa vanhentuneisiin käsityksiin uskottavasta puolustuksesta.” Maailma kehittyy niin nopeasti, että joka päivä tulee jotain uusia innovaatioita. Eli jos nyt teemme liian hätiköityjä ratkaisuja puolustushankinnoissa, niin miten ne tulevat vastaamaan esimerkiksi 2030-luvun sotilaallisiin haasteisiin?”-Mäkynen linjaa.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018