Kansainvälisten kumppanuuksien komissaariksi tänään valittu kansanedustaja Jutta Urpilainen aloittaa työt Euroopan komissiossa 1.12. alkaen. Urpilaisen paikalle eduskuntaan  nousee Vaasan vaalipiiristä Matias Mäkynen.

Mäkynen on 29-vuotias analyytikko ja hän viimeistelee opintojaan Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Hänet valittiin viikonloppuna kolmannelle kaksivuotiskaudelleen Pohjanmaan sosialidemokraattien puheenjohtajana. Mäkynen on myös Pohjanmaan maakuntavaltuuston puheenjohtaja, Vaasan kaupunginvaltuutettu ja SDP:n puoluehallituksen jäsen. Hän on perehtynyt erityisesti talous- ja työllisyys-, sosiaaliturva- ja mielenterveyskysymyksiin.

Matias Mäkynen aloittaa tehtävänsä kansanedustajana ensimmäisessä eduskunnan täysistunnossa Urpilaisen vapautuksen jälkeen tiistaina 3.12. Mäkysen kansanedustajan valtakirja tarkastetaan oikeuskanslerinvirastossa aamulla klo 11, minkä jälkeen tarkastettu valtakirja esitetään eduskunnan puhemiehelle. Eduskunnan täysistunto alkaa kello 14.

Tuoreena kansanedustajana Matias Mäkynen ja hänen puolisonsa Maria Mäkynen saavat kutsun myös tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.