Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on järkyttynyt perussuomalaisten puheenjohtajan, kansanedustaja Jussi Halla-ahon toiminnasta sosiaalisessa mediassa. Halla-aho levitti eilen vääriä tietoja viranomaisten harjoituksesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vihjaten, että kyseessä olisi al-Holin leiriltä muka kotiutettavien isis-naisten ja -lasten vastaanotto-operaatio. Halla-aho väitti jo aiemmin nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että Suomeen olisi jo tällä viikolla tulossa charterlento, jolla kaikki leirillä olevat suomalaiset kotiutettaisiin. Lähteinään Halla-aho on käyttänyt esimerkiksi anonyymiä kuvakeskustelupalstaa Ylilautaa.

–        En voi uskoa, että Suomen mahdollinen tuleva pääministeri lietsoo kansalaisia uskomaan tällaisiin foliohattuteorioihin ja käyttää lähteenään internetin syvimpiä syövereitä. Aivan uskomatonta. Halla-ahon toiminta viime päivinä on varmasti herättänyt riemastusta Kremlissä, jossa Putin taputtaa iloisena karvaisia käsiään. Tällaisen disinformaation levittäminen ei nimittäin palvele mitään muuta kuin Venäjän agendaa. On helppoa nähdä, että Halla-aho ei tosiaankaan ole sotilasvalaa vannonut. Hän ei yritäkään palvella maataan rehellisesti eikä edistää sen hyötyä ja parasta. Nyt edistetään ainoastaan Venäjän agendaa. Tämän takia sanon perussuomalaisia putinsuomalaisiksi.

Kärnä toteaa, että Halla-aho on anteeksipyynnön velkaa Suomen kansalta.

–        Vastuullinen puoluejohtaja pyytäisi tässä vaiheessa anteeksi levittämäänsä väärää tietoa. Halla-aho ei näin kuitenkaan näytä tekevän, vaan tarkoitus ilmeisesti pyhittää keinot. Perussuomalaiset meuhkaavat minkä ehtivät ja väittävät hallituksen olevan epärehellinen, mutta omat lahkeet lepattavat aina kun joku suunsa avaa. Häpeällistä toimintaa, jonka on loputtava. En tosiaan tiedä kuka syö ja mitä, mutta Halla-aho on ainakin anteeksipyynnön velkaa Suomen kansalta.

Kärnä on huolissaan myös perussuomalaisia avustavien trollitilien määrästä twitterissä.

–        Olen viimeisinä päivinä joutunut estämään satoja tilejä, joilla on nolla seuraajaa ja muutama seurattava. Nämä tilit kommentoivat, kun esittää kritiikkiä perussuomalaisia kohtaan ja niitä putkahtaa esiin kuin sieniä sateella. En väitä, että perussuomalaiset ovat tätä itse masinoineet, mutta joku tätä masinoi. Kukaan muu tästä ei kuitenkaan hyödy, kuin perussuomalaiset, Venäjä ja Putin.