Kuva: Hanne Salonen / Parliament of Finland

Suomi toimi EU:n neuvoston puheenjohtajamaana 1.7.–31.12.2019. Eduskunta järjesti puheenjohtajakauden parlamentaariset kokoukset: seitsemän Helsingissä ja yhden Brysselissä yhteistyössä Euroopan parlamentin LIBE-valiokunnan kanssa.

Puheenjohtajakausiin kuuluvien vakiintuneiden kokouksien lisäksi eduskunnan erikoisvaliokunnat järjestivät kokoukset, jotka käsittelivät turvapaikka- ja maahanmuuttoasioita, ilmastonmuutosta sekä maataloutta.

Suurin kokouksista oli kansallisten parlamenttien EU-valiokuntien ja Euroopan parlamentin edustajien konferenssi COSAC, joka järjestettiin Helsingissä joulukuun alussa.

Eduskunnan järjestämiin kokouksiin osallistui puheenjohtajakauden aikana yhteensä noin 1200 parlamentaarikkoa.

Puheenjohtajakauteen liittyen Helsingissä järjestetään vielä EU:n parlamenttien pääsihteerien kokous (26.–27.1., Pikkuparlamentti) ja EU:n parlamenttien puhemiesten konferenssi (17.–19.5., Marina Congress Center).