Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistui tänään Brysselissä holokaustia käsittelevään ministerikokoukseen. Kokoukseen osallistui 35 maata, ja kokouksen järjestäjänä toimi holokaustin muiston vaalimista suojeleva International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) -järjestö. Suomi on kuulunut järjestöön vuodesta 2011 alkaen.

Haavisto totesi puheenvuorossaan, että Eurooppa ei saa unohtaa historiaansa. ”Suomi liittyi IHRA-järjestöön puolustaakseen holokaustin muiston vaalimista, koulutusta ja suvaitsevaisuutta ja vastustaakseen historiaan liittyvää vääristelyä, tietämättömyyttä ja vihaa. Kaikilla on oikeus suojeluun etnisestä tai uskonnollisesta taustasta riippumatta”, ulkoministeri Pekka Haavisto totesi.

”Oman historian tunteminen ja eurooppalaisen kulttuurin monipuolisuuden ymmärtäminen luovat tärkeitä rakennuspuita myös tulevaisuutta ajatellen”, Haavisto totesi. ”Holokaustin historian tunteminen tuo meille erityisen vastuun myös nykyajan kansanmurhien ehkäisemisessä ja pysäyttämisessä.”