Kansanedustaja Sofia Vikman kyselytunnilla EU:n raiderahoitushausta: “Kello käy, Suomen hakemusta ei näy”

Kansanedustaja Sofia Vikman (kok) vaati tänään eduskunnan kyselytunnilla hallitukselta vastausta siihen, aikooko hallitus hakea EU-rahoitusta suurille raidehankkeille. Vikmanin mukaan ratahankkeiden EU-rahoitus on vaarassa mennä Suomelta ohi hallituksen viivyttelyn seurauksena.

”Aika alkaa loppua. Suomella on enää 20 päivää aikaa hakea kymmenien miljoonien EU-rahoitusta. Hakemukset täyttämällä on mahdollisuus saada EU:lta rahoitusta suomalaisten liikkumiselle elintärkeisiin hankkeisiin. Olen täällä salissa patistanut hallitusta syksystä asti, että tähän hakuun on ehdittävä”, sanoi Vikman kyselytunnilla.

Kokoomus haluaa kehittää koko Suomea ja sen liikenneyhteyksiä. Vikmanin mukaan pelkona on, että hallitus on vaarassa menettää, ei tuhannen taalan vaan miljoonien eurojen paikkansa.

”20 päivää aikaa. Kello käy, eikä hakemusta näy”, Vikman totesi kyselytunnilla.

Ministeri Harakka vyörytti Suomen Kuvalehdessä 29.1. vastuuta kunnille haun ohittamisesta. Vikmanin mukaan tämä on kohtuutonta, sillä hallituksella on toimivalta hakea.

“Hallituksella on ollut jo syksyllä mahdollisuus tehdä päätökset ja ehtiä mukaan”, sanoi Vikman.

Vikman kysyi kyselytunnilla hallitukselta, ehtiikö hallitus vielä hakea suurille raidehankkeille EU-rahoitusta vai meneekö Suomelta käytännössä ilmaista rahaa ohi suun.

“Meillä on täällä hakupaperit valmiina. Oletteko valmiita laittamaan nimenne alle?”, kysyi Vikman.

Liikenneministeri Harakka vakuutti haun vielä onnistuvan.

Vikman piti kuitenkin valitettavana sitä, että vaikka hakemus ehdittäisiin vihdoin lähettää EU:n suuntaan, on hallituksen viivyttely jo aiheuttanut vahinkoa. 

“Tosiasia on se, että ajoissa toimimalla olisi voitu saada vielä enemmän Suomelle tarpeellista rahoitusta. Rahoitushaussa on jaossa yhteensä 1,4 miljardia euroa”, sanoi Vikman kyselytunnilla.

Vikman sanoi olevansa pettynyt siihen, ettei hallitus laittanut suuria raidehankkeita laajamittaisemmin eteenpäin viime syksynä.

”Hallituksen epäröinnille ja aikailulle on olemassa vaihtoehto: kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa esittelimme keinot, joilla hankeyhtiöitä olisi voitu pääomittaa miljardilla eurolla. Tällä summalla olisi ollut mahdollista laittaa hankkeita liikkeelle pohjoiseen, länteen ja itään. Saatava EU-rahoitus voisi olla merkittävästi suurempi”, sanoi Vikman kyselytunnilla.

Ministeri Harakka jätti vastaamatta Vikmanin kysymykseen siitä, onko hallitus tiedostanut, että tekemällä päätökset ajoissa Suomi olisi voinut saada EU-hausta vielä enemmän rahoitusta.

EU-rahoituksen saaminen olisi Vikmanin mukaan erityisesti pääradan kehittämisen kannalta tärkeää.

”Pääradan kehittäminen palvelee Tampereen ja Pirkanmaan ohella yli puolta Suomea. Toisin kuin hallitus, kokoomus on vaihtoehtobudjetissaan esittänyt, että rakennustöihin valmiiksi suunnitelluilla osuuksilla ryhdyttäisiin heti”, Vikman kommentoi kyselytunnin jälkeen.