KÄRNÄ: PERUSSUOMALAISET OVAT “MUNATTOMIA NILLITTÄJIÄ”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee eilisestä A-talkista perussuomalaisten piirissä noussutta kohua. Opetusministeri Li Andersson tyrmäsi ohjelmassa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon näkemykset toteamalla, että Halla-ahon näkemykset ovat “paskapuhetta”. Perussuomalaiset ovat tämän jälkeen paheksuneet Anderssonin puheita voimakkaasti ja perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset totesi Anderssonin vastanneen Halla-aholle “asiattomuuksilla”.

–        Ministeri Anderssonin lausunto ei varmasti ollut kunniakkainta poliittista historiaa, mutta se oli silti varsin asiallinen heitto verrattuna perussuomalaisten oman puheenjohtajan Jussi Halla-ahon retoriikkaan, jossa hän on muun muassa kysellyt allekirjoittaneelta “söisinkö hatullisen paskaa” mikäli Al-holin leirin suomalaiset kotiutettaisiin Halla-ahon väittämällä tavalla. Heitä ei kotiutettu, eikä kotiuteta, näin, joten Halla-aho jäi itse Suomen kansalle velkaa “hatullisen”.

Kärnä toteaa, että perussuomalaiset kansanedustajat ja poliitikot näyttävät olevan “munattomia nillittäjiä”, jotka käyttävät itse häpeämätöntä ja törkeää retoriikkaa, mutta eivät kestä samalla mitalla takaisin antamista.

–        Perussuomalaiset laukovat jatkuvasti törkeyksiä, mutta eivät itse kestä mitään edes sinnepäin viittaavaa. Aivan käsittämätöntä uhriutumista. Kansanedustaja Ano Turtiaisen sanoin tämä on megaluokan “munatonta nillittämistä”. Perussuomalaisten kannattaisi mennä itseensä ja pohtia, haluavatko he todella arkipäiväistää tämän tyyppisen poliittisen retoriikan? Mikäli eivät halua, niin heidän kannattais itse pohtia omia puheitaan ja lopettaa muiden syyllistäminen.