Eduskunta on tänään keskustellut koronaviruksen tilanteesta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) piti ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron, jossa hän painotti faktoihin perustuvan keskustelun tärkeyttä sekä luottamusta viranomaisiin.

– Tällaisessa tilanteessa on hyvä välttää liiallista dramatiikkaa. Tiedämme jo nyt, että koronaviruksen aiheuttama kuolleisuus on huomattavasti pienempi kuin SARS-epidemian 2000-luvun alussa aiheuttama kuolleisuus, ja muistuttaa enemmänkin tavanomaista kausi-influenssaa, Rehn-Kivi sanoo.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa Rehn-Kivi painotti myös moitteettomasti toimivaa tiedonkulkua viranomaisten ja kansalaisten välillä sekä suomalaisten sairaaloiden hyvätasoista valmiutta. 

– Sairaaloissamme on hyvät valmiudet hoitaa virusinfektioita ja myös koronavirustapausten yllättävään kasvuun. On myös hyvä muistaa, että normaalilla varovaisuudella ja hyvällä käsihygienialla jokainen voi vaikuttaa epidemian leviämisen ehkäisyyn, Rehn-Kivi sanoo.