Päivi Räsänen: Radiokeskustelu Ruben Stiller-jaksossa “Mitä Jeesus ajattelisi homoista” valtakunnansyyttäjän arvioitavana

Sain poliisilta tiedon, että sanavapauden käytöstäni on jälleen tehtailtu uusi tutkintapyyntö, tällä kertaa radio-keskustelusta. Asialla on sama henkilö, joka teki aiemmin tutkintapyynnön v. 2004 kirjoittamastani pamfletista. Tutkintapyyntö koskee YlePuhe-ohjelmasarjan Ruben Stiller-jaksoa “Mitä Jeesus ajattelisi homoista”, joka lähetettiin 20.12.2019 klo 13.02. Ohjelma on kuunneltavissa Yle areenassa.

Tutkintapyynnössä väitetään, että solvaisin homoseksuaaleja ja pitäisin heitä “alempiarvoisina”, kun totean, että Jumala ei alun perin luonut ihmistä homoseksuaaliksi. Tutkinnanjohtaja toteaa kahdeksansivuisessa päätöksessään, että keskustelussa pohjustettiin runsaasti esiymmärrystä sellaisista asioista kuin luominen, luomisjärjestys, synti, Raamattu, syntiinlankeemus ja ihmisen suhde Jumalaan. “Räsäsen mukaan kaikki ovat syntiä tehneet ja kaikki tarvitsevat pelastusta, niin homoseksuaalit kuin heteroseksuaalit; pääpiirteissään sanoista syistä, sillä syntejä ei Räsäsen ajattelussa viimeisellä tuomiolla eritellä.”

Poliisin päätöksen mukaan ohjelma sisälsi sallittua sanavapauden käyttöä eikä minua, Yleisradiota tai Ruben Stilleriä ole syytä epäillä kiihottamisrikoksesta. En hyväksy minkään ihmisryhmän solvaamista enkä ole sellaiseen tässäkään syyllistynyt.

Tämä päätös menee kuitenkin Valtakunnansyyttäjän arvioitavaksi, joka niin harkittuaan voi tehdä määräyksen esitutkinnasta. Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen, vastaavista syytöksistä koskien pamflettiani “Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, Luthersäätiö v, 2004”, mutta valtakunnansyyttäjä siitä huolimattia määräsi esitutkinnan, minkä vuoksi olin viimeksi tällä viikolla poliisin kuultavana. Onko edessäni siis kolmas kuulustelu?

Radiokeskustelu löytyy Yle areenalta osoitteesta.

https://areena.yle.fi/1-50363169?utm_medium=social&utm_campaign=areena-ios-share