SDP:n kansanedustaja Niina Malm pitää hyvänä EU:n uuden teollisuusstrategian maltillisuutta.

– On hyvä, ettei EU ryntäile teollisuuspolitiikassa. Hyvää on myös, että komissio tunnistaa tilanteen herkkyyden ja ilmastotavoitteiden pitkäjänteisyyden ulottuvuuden. Nyt on hyvä satsata sisämarkkinoihin ja reiluun kilpailuun, sanoo imatralainen Malm.

– Samaa linjaa toivon Suomen hallitukselta. Teollisuuden toimintaedellytyksiä ei tule kiristää, vaan työpaikat on pidettävä Suomessa ja hiilivuoto tukittava. Suomen osaamisella ja ympäristön huomioivilla innovaatioilla kyllä pärjää maailmalla, kun kilpaillaan samalla viivalla, linjaa metalliteollisuuden pääluottamusmiehen paikalta kansanedustajaksi viime keväänä valittu Malm.

– Saksan ja Ranskan hiili- ja terässopimus, josta koko EU on saanut alkunsa sekä tämä uusi teollisuusstrategia ovat hyvä muistutus siitä, kuinka tärkeää on EU:n teollisuusyhteistyö. Sen takia saamme edelleen nauttia rauhasta Euroopassa, muistuttaa Malm.