Tänään kirkot ovat olleet suljettuina ja jumalanpalveluksiin on osallistuttu kodeissa netin, radion tai television välistyksellä.

Kansalaiset ymmärtävät laajasti kiellon kokoontua ja ohjeen turvaväleistä. Pääministeri Marinin hallitus ansaitsee tässä täyden tuen. Silti edelleen meillä on toimintaa, jossa tarpeettomasti kootaan väkijoukkoja. Nyt hallituksen tulee käyttää eduskunnan sille antamia poikkeusvaltuuksia ja sulkea yökerhot, baarit ja viihderavintolat sekä muut viihdekeskukset.

Samoin tarpeettomaan oleskeluun kauppakeskuksissa tulisi selkeästi puuttua. Monet yritykset, mm erikoistavaraliikkeet ovat ottaneet keskeytysvakuutuksen, johon ei voi edes turvautua ilman valtiovallan määräystä. Senkin vuoksi tarvitaan sellaisia määräyksiä, joilla kansalaisten asiointi rajattaisiin vain välttämättömiin ostoksiin, kuten päivittäis- ja elintarvikemyymälöihin sekä apteekkeihin.

Tärkeintä on nyt keskittyä voimakkaasti jarruttamaan koronaepidemian leviämistä, jotta henkeä pelastava terveydenhuollon toimintakyky säilyisi.