Tampereen vihreät nimesi eilen 26.5. illalla kevätkokouksessa 40 kuntavaaliehdokasta. Mukana listalla on kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja ja Suomen nuorin kansanedustaja Iiris Suomela. Suomela iloitsee ehdokkuudesta.

“On innostavaa päästä tavoittelemaan jatkoa työlle hiilineutraalin ja yhdenvertaisen Tampereen kehittämiseksi. Paljon on jo tehty valtuustokauteni aikana, mutta vähintään yhtä paljon on vielä kesken”, Suomela kertoo.

“Ratikka ja lähijunat etenevät, Tampere tavoittelee hiilineutraaliutta 2030 mennessä ja muun muassa maksuton ehkäisy nuorille laajenee. Olemme pystyneet paikkaamaan viime hallituskauden rajujen koulutusleikkausten jälkiä paikallisesti. Säilytimme jokaisen lapsen oikeuden varhaiskasvatukseen ja panostimme kaupungin omasta pussista ammatilliseen koulutukseen, jonne kohdistuivat kaikista rajuimmat leikkaukset”, Suomela jatkaa.

Vihreät nimesi kevätkokouksessa ennätyksellisen paljon ehdokkaita suhteessa aiempiin kuntavaaleihin. Nyt miltei puolet 100 hengen maksimiehdokasmäärästä on täynnä vähän alle vuosi ennen vaaleja.

”Vihreät avaa kuntavaalikampanjan tavalla, joka ei jätä mitenkään epäselväksi, että nyt tavoitellaan Tampereen suurimman puolueen paikkaa. Tämä on todella tarpeen, sillä nyt tarvitaan ennätyksellisen paljon valtuutettuja, joille ilmasto on politiikan ykkösprioriteetti. Yhteen Suomen kaupunkien kovimmista ilmastotavoitteista ei päästä ilman kovaa työtä. Vähintään Turku on voitettava!” Suomela korostaa.

Käynnissä olevan valtuustokauden alussa Tampere päätti tavoitella hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Vain hetkeä myöhemmin Turku ilmoitti omaksi tavoitteekseen vuoden 2029.

“Kansanedustajana olen huomannut, että lopulta monet kaikista tärkeimmistä valinnoista tehdään kunnissa. Tämä korostuu erityisesti koronakriisin jälkeisessä kestävässä jälleenrakennuksessa. Tampere päättää itse niin ratikan jatkosta kuin parhaista tavoista tukea koronakevään stressin kanssa painivien nuorten sekä muiden haavoittuvassa asemassa olevien hyvinvointia. Valtio mahdollistaa, kannustaa ja osittain rahoittaa, mutta lopulta päätökset tehdään paikallisesti”, Suomela kertoo.

Kaikki Tampereen Vihreiden kevätkokouksessa nimetyt kuntavaaliehdokkaat aakkosjärjestyksessä: 

Aaltonen Janne, Backman Henri, Caglayan Merve, Haapa-aho Olga, Harmaala Sonja, Hiltunen Petteri, Isomäki Mira, Jaatinen Tuila, Jussila Perttu, Kaario Taru, Kaipainen Jouni, Karjalainen Miisa, Kivistö-Orjatsalo Elisa, Klöf Markus, Koivula Markus, Kojo Katariina, Kondie Tuomo, Krasniqi Brigita, Lantz Juha, Luoma-aho-Nyman Sanna, Lydén Erik, Miettinen Tanja, Mikkonen Tiina, Moilanen Anna, Mustakallio Jaakko, Nissinen Riina, Nisumaa-Saarela Katja, Ojala Ellen, Parhankangas Suvi, Roivainen Irene, Saarinen Paula, Sareila Hanna, Silius-Haouari Nina, Siuro Petri, Spännäri Jenni, Stenhäll Jaakko, Suomela Iiris, Tynkkynen Oras, Tynkkynen Ville ja Viljanen Ville.