Eduskunnan toimintakyky halutaan säilyttää poikkeuksellisissa oloissa. Tartuntavaaran ehkäisemiseksi eduskunnassa minimoidaan fyysisiä kontakteja. Eduskuntaryhmät ovat linjanneet maaliskuussa 2020, että äänestyksiin, debatteihin ja kyselytunneille osallistuu vain rajattu määrä edustajia.  Kukin eduskuntaryhmä päättää viikoittain täysistuntoon osallistuvista ryhmänsä edustajista. Salissa on siten kerrallaan noin neljäsosa kansanedustajista. Tällä tavoin voidaan noudattaa myös ohjetta riittävistä turvaväleistä.

Myöskään satunnaisia enemmistöjä ei koronatilanteen aikana käytetä hyväksi valiokunta- ja täysistuntotyössä. Eduskuntaryhmistä on täysistunnossa kerrallaan edustajia seuraavasti:

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä: 10 kansanedustajaa 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: 10 kansanedustajaa
Kokoomuksen eduskuntaryhmä: 10 kansanedustajaa
Keskustan eduskuntaryhmä: 8 kansanedustajaa
Vihreä eduskuntaryhmä: 5 kansanedustajaa
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä: 5 kansanedustajaa
Ruotsalainen eduskuntaryhmä: 3 kansanedustajaa
Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä: 2 kansanedustajaa
Liike Nyt -eduskuntaryhmä: 1 kansanedustaja

Eduskunnan puhemiesneuvosto on linjannut maaliskuussa 2020, että valmiuslain käyttöönoton takia ja tartuntavaaran pienentämiseksi kansanedustajat voivat tehdä etätyötä ja osallistua eduskuntatyöhön sähköisiä työvälineitä käyttäen. Edustajat voivat seurata valtiopäiväasioita sekä tehdä aloitteita digitaalisesti. Ennalta ilmoitettu etätyö rinnastetaan eduskuntatyöhön liittyväksi tehtäväksi ja läsnäoloksi.

Työryhmän esitys etäyhteyden käyttämisestä virallisissa valiokuntakokouksissa ja täysistuntoäänestyksissä on parhaillaan lausuntokierroksella.