Vihreiden kansanedustaja Noora Koponen haluaa kiinnittää huomion erityisperheiden jaksamiseen.

Erityislasten perheissä myös korona-arki on erilaista ja tietoa perheiden tilanteista saadaan koko ajan lisää.

Koponen halusi selvittää, kuinka erityisperheissä jaksetaan poikkeusarjen keskellä.

–Mediassa on ollut esillä paljon perhekohtaisia tapauksia siitä, kuinka korona-arjen keskellä jaksetaan ja selvitään. Kokonaisuuden hahmottamiseksi on todella tärkeää saada tähän mukaan sekä tutkittua että kentälle kertynyttä tietoa, Koponen sanoo.

Koponen järjestääkin tänään tiistaina 9.6 verkkokeskustelun, johon tietoa erityisperheiden tilanteesta tuo mukaan Lastensuojelun keskusliiton Petri Paju, Leijonaemojen Pia Lemmetty sekä Autismiliiton Elina Havukainen. Keskustelua voi seurata Noora Koposen Facebook-livestä.

–On todella tärkeää saada erityisperheiden ääni kuuluviin. Monessa perheessä jaksaminen on jo ennestään kortilla, joten perheitä tukevat palvelut on oltava saatavilla ilman valtavaa voimavarojen käyttöä. Korona-arjen mukanaan tuomien positiivisten muutosten huomioiminen tulee myös kerätä talteen. Erityisperheissä arkea helpottavia tekijöitä ei voi olla liikaa, Koponen kertoo.