Perussuomalaisten Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio

Hallitus esittää koronatukena 75 euron korotusta perustoimeentulotuen saajille neljän kuukauden ajaksi. Perussuomalaiset kyseenalaistaa rahanjaon. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ihmettelee, miksei tukea anneta senttiäkään koronan vuoksi työttömäksi tai lomautetuksi jääneille, vaan jopa ennen koronaa toimeentulotukea saaneille.

– Puhutaan paljon työllisyystoimista, mutta esityksen työllisyysvaikutuksia ei ole arvioitu lainkaan. Eikö sosiaaliturvan kasvattaminen vähennäkään enää kannattavuutta ottaa työtä vastaan? Tavio kysyy.

Tavio huomauttaa, että toimeentulotuen saajista noin 25 prosenttia on maahanmuuttajia ja pk-seudulla jopa yli 40 prosenttia. Tukea valuu siten suhteellisen paljon sosiaaliturvan varassa täällä eläville maahanmuuttajille.

– Vaihtoehtona olisi voinut olla suunnata tuki esimerkiksi suoraan lapsilisään, koska tukea on perusteltu lapsiperheiden tukena sille, että on jääty pois kouluruokailuista, Tavio perustelee.

– Tuki annetaan vihervasemmiston tyyliin velkarahalla. Vastaavaa 60 miljoonan euron säästöä valtiontalouteen ei ole tietääkseni edes etsitty.

Tavion mukaan perussuomalaiset kuulee asiatuntijoita valiokunnassa ja päättää sen jälkeen, ovatko he esityksen puolesta vai onko esitykseen parannusehdotuksia.