Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii, että Suomen radiokanavat ryhtyvät soittamaan ainoastaan kotimaista musiikkia koronakriisin aikana.

– Muusikkomme ovat koronakriisin takia vakavissa vaikeuksissa. Taiteilijoiden tukemiseksi olisi tärkeää, että radiokanavat ryhtyisivät pitämään soittolistoillaan vain kotimaisia kappaleita. Näin teostomaksut ohjautuisivat kotimaan muusikoille, eikä niillä pönkitettäisi globaalia viihdeteollisuutta. Vaikka olenkin itse armoton Metallica-fani, kestän kyllä jos loppuvuonna kuulen Metallican sijasta radiosta enemmän Battle Beastia, Roope Salmista tai Katri Helenaa.

Kärnä kannustaa samalla kansalaisia kuuntelemaan suoratoistopalveluista enemmän kotimaista.

– Kun heitätte Spotifyn soimaan, niin suosikaa sielläkin kotimaisia soittolistoja. Voimme hyvin helposti tukea tällä tavalla artisteja. Poppareiden ja rokkareiden lisäksi on hyvä tunnistaa, että kotimaista klassista musiikkiakin kannattaa kuunnella. Oopperoita ja aarioita unohtamatta.