Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto

Perussuomalaiset vaati suullisella kyselytunnilla kansanäänestystä EU:n uudesta 750 miljardin euron tukipaketista. Asiasta on jätetty kansalaisaloite, joka keräsi hetkessä tarvittavat 50 000 allekirjoitusta. Lisäksi perussuomalaiset on jättänyt asiasta lakialoitteen.

Perussuomalaisten mukaan EU:n uusi tukipaketti uhkaa viedä suomalaisilta miljardikaupalla rahaa kilpailijamaiden tukemiseen. Suomi osallistuisi tukipakettiin noin 6,4 miljardia euroalla, josta saadaan takaisin vain reilut kolme miljardia.

– Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä rahasta vaan merkittävästä vallansiirrosta unionille. Kyseessä on ylivoimaisesti suurin taloudellinen ja oikeudellinen kysymys koko kaudella ja pidemmänkin ajan kuluessa, perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto huomautti.

Koronan varjolla kohti liittovaltiota

Perussuomalaiset pitää tukipakettia koronan varjolla tehtynä velkaunionina, jonka tavoitteena on pelastaa toimimaton euro ja pulassa olevat Etelä- ja Keski-Euroopan pankit.

– EU:sta tulee tulonsiirtounioni, jossa EU saa merkittävää valtaa jäsenmaista. Velkavankeuden kautta EU:lle annettaisiin verotusoikeus ja näin liittovaltio syvenisi suuntaan, jossa me emme halua olla mukana.

Arvoisa hallitus, aiotteko kuunnella kansan mielipidettä ja järjestää kansanäänestyksen? Lehto kysyi.

Hallitus tyrmäsi kansanäänestyshaaveet

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vastasi, että Suomessa kansane mielipiteen muodostaa vaalien välillä eduskunta ja EU-asioissa suuri valiokunta. Samoilla linjoilla oli pääministeri Sanna Marin (sd.), kun hän vastasi myöhemmin samaan kysymykseen.

– Eduskunta, joka edustaa Suomen kansaa, pääsee yhdessä käsittelemään tämän kokonaisuuden, Marin totesi.

Demariministerien vastaukset jotakuinkin hautaavat kansanäänestyshaaveet, sillä he edustavat hallitusta. Kansanäänestyksen tyrmäävät näin ollen SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto sekä RKP.