Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on huolissaan sosiaalisen median keskusteluilmapiiristä, jossa monenlaiset vaikuttajat ovat ilmaisseet suhtautuvansa koronarokotteeseen negatiivisesti ja kehottavat seuraajiaan olemaan ottamatta rokotetta. Samalla koronaviruksesta maailmalla kiertävät salaliittoteoriat ovat rantautuneet myös Suomeen.

– Tällainen toiminta on edesvastuutonta ja viranomaisilla tulisi olla edes jotain keinoja suoranaisen disinformaation levittämisen estämiseksi tai ainakin tällaisesta pitäisi voida määrätä seuraamuksia. Myös sosiaalisen median alustoilla itsellään on tässä iso vastuu. En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi esimerkiksi Maria Nordin on saanut levittää pseudotiedettään twitterissä aivan vapaasti koko koronapandemian ajan. On myös huolestuttavaa, että nyt esimerkiksi ex-jääkiekkotähti Jere Karalahti ja kansanedustaja Ano Turtiainen saavat vapaasti saarnata koronavirusrokotteen vaarallisuudesta sekä naureskella niille, jotka haluavat sen ottaa. Tällainen toiminta on hyvin vaarallista.

Kärnä toteaa ykskantaan, että pitää jokaista koronavirusrokotteesta ilman lääketieteellistä syytä kieltäytyvää epäisänmaallisena.

– Olemme nähneet millaista tuhoa ja kärsimystä tämä virus on saanut aikaan. Otan itse koronavirusrokotteen välittömästi kun se on mahdollista ja toivon todella, että niin tekee jokainen vastuullinen ja isänmaallinen suomalainen. Pseudotieteen levittäminen ja pelkojen lietsominen koronarokotetta kohtaan tällaisessa vakavassa tilanteessa on hyvin epäisänmaallista. Mitä nopeammin saamme kansan rokotettua ja saavutamme kattavan laumasuojan, sen parempi kaikille ja ennen kaikkea parempi Suomelle kansakuntana.

Kansanedustaja kertoo harkitsevansa lakialoitetta, jolla kriminalisoitaisiin kansalliselle turvallisuudelle ja kansanterveydelle haitallisen disinformaation levittäminen.