Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä esittää, että Suomi tarjoutuisi järjestämään tämän kevään jääkiekon MM-kisat mikäli Minskissä järjestettäväksi suunnitellut kisat perutaan. Kärnä on elokuusta saakka vaatinut, että kisoja ei tule järjestää Valko-Venäjällä maan poliittisen tilanteen takia ja vaatimukset myös muilta tahoilta ovat kiihtyneet tämän jälkeen.

– Useat poliitikot ovat nyt vaatineet kisojen siirtämistä ja eilen IIHF:n sponsoreista Skoda ilmoitti, että se vetäytyy yhteistyöstä mikäli kisat pelataan Valko-Venäjällä. Saman ilmoituksen on aiemmin antanut myös Nivea. On todella tärkeää, että emme lähde tukemaan Valko-Venäjän väkivaltaista diktatuuria urheilulla ja kisat on välttämätöntä siirtää. Päätöksiä asiasta saatetaan tehdä jo huomenna ja siksi olisi erittäin tärkeää, että Suomi ilmoittaisi nyt nopeasti halukkuudestaan kisaisännäksi.

Kärnän mukaan Suomen kisaisännyydelle olisi monia perusteita.

– Suomi on hoitanut koronatilanteen ylivoimaisesti parhaiten kaikista suurista jääkiekkomaista. Kisat järjestämällä voisimme jakaa osaamistamme ja näyttää, kuinka kisat voidaan järjestää 100% koronaturvallisesti. Olemme toki järjestämässä kisat suunnitelman mukaan vuonna 2022, mutta mielestäni nyt kannattaisi ottaa nämä kisat ennakkoon tänne ja valita vuodelle 2022 toinen isäntämaa. Fasiliteetit Suomessa ovat ensi vuoden kisoja ajatellen jo valmiiksi kunnossa ja mikä olisi muutenkaan parempi piristysruiske koronakevääseen, kuin kotimaassa pelattavat jääkiekon MM-kisat?