Kansanedustaja Könttä: Ministeri Mikkosen (vihr.) sähköautotuki ei jatkoon!

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä pitää ympäristöministeri Krista Mikkosen sähköautotukipuheita (IS 20.1.) autokauppaa haittaavina esityksinä, joita ei tule edistää. Mikkonen visioi valtion takaavan pankkien myöntämiä autolainoja. 

– Ministerin avaus sähköautojen ostamisen erillisestä valtiontakauksesta aiheuttaa vain turhaa häiriötä ja pahimmillaan ihmiset jäävät odottelemaan jotain takauksia ja korkotukia ja autot jäävät ostamatta.

– Mitään tällaista ei ole valmistelussa, ei myöskään osana liikenteen tiekarttaa. Autokauppaa ja -markkinoita ei tule sotkea yhtäkkisillä muutoksilla. Sähköautot tulevat lisääntymään, mutta tämä ministerin väläyttämä keino ei ole siihen toimiva. Ehdotus voisi lisätä ylivelkaantumisen riskiä ja kannustaa liialliseen velkaantumiseen.

– Päästövähennyksiä tulee hakea uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteen nostolla, etätyöllä, liikenneinfran kunnostamisella ja toimivalla joukkoliikenteellä.

Isompi ongelma asuntoministerille luulisi olevan sen, ettei peruskorjauksiin tahdo maakunnissa taloyhtiöt saada lainaa esimerkiksi ikkunaremontteihin. Tähän tulisi löytää ratkaisuja ja ehdotuksia pikemminkin kuin uusia tukimalleja autokauppaan keksimällä.

Kansanedustaja Köntän twiitti aiheesta: https://twitter.com/joonaskontta/status/1351822725052940288