Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on oikeassa siinä, että edessä olevissa kunnallisvaaleissa ratkaistaan se, kumman käsiin suuri osa maakuntien ja kuntien ohjaksista annetaan, perussuomalaisten vaiko keskustan.

Pitkin syksyä perussuomalaiset ovat flirttailleet suurten keskusten äänestäjiä kertomalla, että maaseutu-Suomi ja maakunnat saavat liikaa tukea. Nyt Halla-aho syyttää hallitusta metropoli-intoilusta. Samaan aikaa samainen Halla-aho tavoittelee Helsingin pormestarin postia kertomatta ensimmäistäkään asiaa, jolla hän rajoittaisi kasvua pääkaupunkiseudulle.

Jussi Halla-aho sanoo, ettei valittavilla kuntapäättäjillä ole juurikaan merkitystä. Hänen mukaansa ja sanatarkasti: ”Kuntien niin sanottu autonomia rajoittuu siihen, että joudutaan räpiköimään ongelmista, jotka valtio kunnille asettaa”.

Miksi siis valita päättäjiä valtuustoihin, jos puolueen puheenjohtajan mielestä siellä vain ”räpiköidään”?

Jos perussuomalaiset tukisivat koko Suomen elinvoimaa, heidän pitäisi sanoa, että ovatko he valmiita satsaamaan kuntiin ja  maakuntiin. Samoin sen, ovatko he valmiita kuntatalouden tasaamiseen.

Suuri osa Suomen aineellisesta hyvinvoinnista syntyy raaka-aineista ja teollisuudesta, jotka ovat eri puolilla maata. Suuri osa verotuloista menee kuitenkin Halla-ahon mainitsemalle metropolialueella. Tästä oiva esimerkki on metsäteollisuus. Muun muassa tähän perustuu vissi tasaus, josta keskusta pitää kiinni.

Halla-ahon väite suomalaisen metsäteollisuuden alas-ajosta kertoo ”trumppilaisesta todellisuuden”. Juuri ympäristöluvan saaneen Metsä Groupin toteuduttua Suomessa käytetään kotimaista puuta ylivoimaisesti enemmän kuin koskaan ennen.

Kuntavaalien kärjen siirtäminen kauaksi kunnista on kömpelö yritys himmentää kunnallista päätöksentekoa ja sen merkitystä koko Suomen menestymiselle.

Keskusta on kuntalaisten puolustaja, joka tarjoaa vakavasti otettavia ehdokkaita ja joka uskoo siihen, että kunnallisella päätöksenteolla, jota valtio tukee on todella väliä!