Suomen ja Latvian diplomaattisten suhteiden solmimisesta tulee tiistaina 26.1.2021 kuluneeksi 100 vuotta. Suomi tunnusti ensimmäisenä Pohjoismaana Latvian itsenäisyyden de jure 26. tammikuuta 1921. Merkkipäivän kunniaksi järjestetään vuoden mittaan sekä Suomessa että Latviassa monipuolista ohjelmaa.

Ulkoministerit Pekka Haavisto ja Edgars Rinkēvičs ovat tänään juhlistaneet merkkipäivää yhteisellä viestillä Twitter-viestipalvelussa.

Latvian Suomen-suurlähetystö järjestää 4.2.2021 klo 10 −12 Facebook-sivuillaan keskustelun Suomen ja Latvian suhteista maailmansotien välisenä aikana. Ulkoministerit Pekka Haavisto ja Edgars Rinkēvičs avaavat tilaisuuden. Oulun yliopisto järjestää samana päivänä 4.2.2021 webinaarin maidemme välisistä suhteista 1900-luvun alkupuolella ja sotien välillä.

Koska muillakin Pohjoismailla tulee helmikuun alkupuolella kuluneeksi 100 vuotta diplomaattisuhteiden solmimisesta Latvian kanssa, Riiassa järjestetään myös yhteispohjoismaista juhlintaa koronavirustilanteen sallimissa rajoissa.