Newsclick-uutisportaalin toverit Intiassa ovat julkisen vallan hyökkäyksen kohteena. Maan viranomaiset ovat aloittaneet 8. helmikuuta ratsian uutisportaalin New Delhin toimistoon, jatkuen edelleen. Tällaista hyökkäystä emme hyväksy. Edistyksellistä journalismia ei hiljennetä.

Viranomaiset perustelevat toimintaansa tutkinnoilla, joilla ei ole mitään oikeudenmukaista perustetta. Epäsuosittu BJP:n johtama hallitus on näiden tutkintojen takana. Newsclickin hyökkäys tapahtuu muidenkin Intiassa lisääntyneitä kriittisiä ääniä vastaan kohdistettujen hyökkäysten hetkellä.

Intian oikeistohallitus on ottanut lisää epädemokraattisia askelia. Tällaisilla toimilla se pyrkii aiheuttamaan pelkoa ja epätoivoa edistyksellisten ja tutkivien toimittajien keskuudessa ja vaikuttamaan kielteisesti suuriin kansanliikkeisiin, jotka ovat toimineet näkyvästi Intian hallituksen uusliberalistista politiikkaa vastaan.

Me Kommunistinuoret vastustamme itsenäiseen journalismiin kohdistettua terrorisointia ja hyökkäämistä Intiassa ja vaadimme perusteettomia tutkintoja ja etsintöjä lopetettavaksi välittömästi. Lähetämme solidaarisuutta tovereillemme Newsclick-portaalissa ja muissa edistyksellisissä medioissa ja tuemme kansan laajoja mielenosoituksia. Olkoon menestys kansalle ja tuomitkoon oikeudenmukaisuus epädemokraattiset oikeistolaiset poliitikot.

Kommunistinuoret 11.2.2021
Artikkeli Kommunistinuorten sivuilla: