Kansanedustaja Mirka Soinikoski kantaa huolta koronarajoitusten vaikutuksista yksinasuviin

Hallitus antoi eduskunnalle lakiesityksen liikkumisvapauden ja lähikontaktien väliaikaisesta rajoittamisesta. Vihreä eduskuntaryhmä on valmis tukemaan hallituksen esitystä.

Vihreät näkee kuitenkin tärkeänä, että rajoituksissa otetaan huomioon myös yksinasuvien ja monimuotoisten perheiden tilanne. Vihreiden kansanedustaja Mirka Soinikoski esitti eduskunnan suullisella kyselytunnilla seuraavan kysymyksen:

“Tämä kriisi vaatii meiltä kaikilta ihmisiltä paljon. Arjen rakennuspalikat menevät uusiksi, kun lapsi siirtyy etäkouluun, kun perheen lomat täytyy perua kerta toisensa jälkeen, eikä mieluisan harrastuksen pariin pääse kohtaamaan ystäviä. Toimeentulon huolet koskettavat monia, kun lomautukset jatkuvat ja omat työllisyysnäkymät ovat epävarmat.

Toivon, että kiinnittäisimme katseet kuitenkin enemmän niihin ihmisiin, joiden oma ääni ei tämänkään kriisin keskellä kanna lehtien palstoille ja tv-uutisiin.

Kannan huolta yksinhuoltajista, jotka ovat joutuneet kovan paineen alle. Etätyön ja etäkoulun yhdistelmä on erityisen haastava yhden vanhemman perheille. Suomessa on myös 1,2 miljoonaa yksinasuvaa ja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla puolet kotitalouksista on yhden hengen talouksia.

Ministeri Kiuru, miten huolehditaan siitä, etteivät yksin asuvat ja yhden vanhemman perheet jää koronarajoitusten myötä tukiverkkojen ulkopuolelle?”