Liike Nyt perustettiin tuomaan uudenlaista tekemistä politiikkaan. Puolue on Liike Nytin jäsenille työkalu. Liikkeen tarkoituksena on opetella tarvittavat systeemit, mutta keskustella ja muodostaa mielipiteitä yhdessä.

Tarvittavia uudistuksia ja korjauksia tehdään alhaalta ylöspäin ja saadaan sitä kautta ihmiset mukaan päätöksentekoon ja osallistumaan. Sitä varten Liike Nyt on kehittänyt modernin, digitaalisen Nettiparlamentin ja mobiiliapplikaation.

”Meillä ei ole samanlaisia rakenteita ja koneistoja kuin perinteisillä puolueilla, jotka ovat niitä vuosikymmeniä rakentaneet. Meillä on jo nyt kuntavaaleissa paljon hyviä ehdokkaita muista puolueista ja myös ammattilaisia kokonaan politiikan ulkopuolelta. Kilpailijat tulevat yllättymään kuntavaaleissa ja seuraavissa eduskuntavaaleissa. 

Aina kun olen aloittanut jotain uutta, niin on sanottu, ettei tuosta mitään tule. Kyllä niistä vain on tullut ja niin tulee tästäkin”, sanoo Liike Nyt-puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja Harry Harkimo.