Suomi pitää ainoana EU-maana kiinni pelaamisen monopolista. Veikkaus yrittää samaan aikaan maksimoida tuotot ja minimoida pelaamisen haitat. Tehtävä on lähtökohtaisesti mahdoton.

-Suomessa pitää alkaa välittömästi selvittää siirtymistä Tanskan ja Ruotsin mallin mukaiseen lisenssijärjestelmään. Siinä mallissa Veikkauksen asema säilyy vahvana, valvonta tehostuu ja haittoihin voidaan puuttua varhaisemmin. Lisäksi lisenssimaksut ja verot tulevat kaikilta luvan saaneilta toimijoilta valtiolle, sanoo Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo.

Harkimo ihmettelee, miten hallitus haluaa säilyttää rahapeliautomaatit kauppojen auloissa.

-Toimeentulo- ja asumistuilla elävät heikompiosaiset ihmiset laittavat viimeiset euronsa näihin koneisiin. Ja mihin perustuu 2 000 euron raja? Eihän kenelläkään ole varaa hävitä sellaisia summia, Harkimo päättää.