Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii, että Helsingin sanomat pyytää anteeksi lehdessä syyskuussa julkaistua kirjoitusta, jossa toimituspäällikkö Esa Mäkinen julisti, että korona loppuu siinä vaiheessa, ”kun kukin meistä itse lakkaa pelkäämästä”.
– Kun katsomme Suomen heikkenevää koronatilannetta nyt voidaan todeta, että Helsingin Sanomien kansalaisille antama kehoitus oli edesvastuuton. Maskien käyttäminen on vähentynyt, samoin käsihygieniasta huolehtiminen. Koronan lisäksi meillä riehuu pian influenssa ja RS-epidemia on jo käynnissä. Sairaalat täyttyvät huolestuttavaa vauhtia ja näyttää selvältä, että kapasiteetti tulee jossain vaiheessa ylittymään reippaasti. Vaadin että Helsingin Sanomat pyytää anteeksi suomalaisilta ja kehottaa samalla kaikkia edelleen varovaisuuteen, maskien käyttöön ja hyvään käsihygieniaan sekä ottamaan rokotteen.
Kärnä katsoo, että yhden maan suurimmista uutismedioista olisi nyt kannettava vastuunsa.
– Vaikka Ilta-Sanomat onkin nykyään Suomen suurin ja kaunein media, on Helsingin Sanomilla edelleen vankka mielipidevaikuttajan asema. Nyt olisi syytä toimia ja irtisanoutua syyskuussa annetuista kehoituksista. Katson nyt erityisesti Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen suuntaan. Eikö teitä yhtään hävetä?
Toimituspäällikkö Mäkisen kirjoitus syyskuussa: