Porvoolainen Frida Sigfrids ehdolla eurovaaleissa

Porvoolainen Frida Sigfrids asettuu ehdolle eurovaaleissa RKP:n ehdokkaana. Sigfrids haluaa työskennellä kunnianhimoisemman eurooppalaisen ilmastopolitiikan ja ihmisoikeuksien puolesta, sekä rajoja ja  rajoitteita vastaan.

Sigfrids toimii tällä hetkellä RKP nuorten varapuheenjohtajana, ja hän on ehdolla puheenjohtajaksi RKP Nuorten vuosikokouksessa 3-5 toukokuuta. Hänellä on tausta opiskelijapolitiikassa jossa hän toimi Åbo Akademi:n ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana 2018. Sigfrids asettuu ehdolle eurovaaleissa koska hän haluaa nähdä yhtenäisen EU:n joka työskentelee ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja ihmisoikeuksien puolesta.

– Ilmastonmuutos on globaali ongelma johon tarvitaan globaaleja ratkaisuja. Voidaan tehdä enemmän EU-tasolla, kuin kansallisella tasolla, pysäyttääksemme ilmastonmuutoksen, varsinkin kesästä lähtien EU-puheenjohtajuuden aikana. Haluan, että EU:lla silloin olisi kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, koska ilmastonmuutos on yksi suurimmista sukupolvi kysymyksistä, Sigfrids sanoo.

Nuorten näkökulmasta vapaa liikkuvuus yksilötasolla Euroopan sisällä on tärkeää kysymys. Tänä päivänä ei ole epätavallista että nuorena opiskellaan, lähdetään vaihtoon tai työskennellään ulkomailla.

– Haluan työskennellä Euroopan puolesta niin, että voimme tulevaisuudessakin  liikkua vapaasti, opiskella ja asua missä maassa tahansa. Meidän pitää aktiivisesti työskennellä niitä voimia vastaan jotka EU:n sisällä yrittävät rajoittaa tätä, samalla kun rakennetaan vahvempaa EU:ta, Sigfrids toteaa.

Sigfrids on 23 vuotias, julkisen johtajuuden maisteriopiskelija Åbo Akademilla Turussa.