RKP:llä vahva lista Eurovaaleissa

RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff

RKP lähtee Euroopanparlamenttivaaleihin täydellä listalla, 20 ehdokkaalla. EU-vaalit pidetään Suomessa 26 toukokuuta 2019. Ennakkoäänestys kotimaassa 15-21.5 ja ulkomailla 15-18.5. 

–  Olen erittäin tyytyväinen listaamme. Meillä on tasapainoinen sukupuolijakauma, hyvä ikäjakauma ja erityisesti erittäin päteviä ehdokkaita. RKP:llä on kaikki edellytykset tehdä historiallisen hyvä vaalitulos. Tavoitteena on parempi tulos kuin viime kerralla, jolloin  RKP teki kaikkien aikojen parhaan vaalituloksen, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff sanoo.

RKP:n eurovaaliehdokkaista yhdeksän on naisia ja yksitoista miehiä. Ehdokkaiden keski-ikä on 39 vuotta. Seitsemän ehdokkaista on alle 30 vuotiaita.

–  Olen vakuuttunut siitä, että ehdokkaamme tulevat tekemään erinomaisen vaalituloksen ja että, jokaikinen heistä olisi hyvä edustaja Euroopan parlamentissa, Guseff sanoo.

– Meillä on monta halukasta edustamaan RKP:tä Brysselissä. RKP on koko Suomen EU-jäsenyyden ajan ollut aktiivinen toimija eurooppalaisessa politiikassa. EU-politiikka on tärkeä osa puoluetta eikä ole liioiteltua sanoa, että RKP on yksi aktiivisimmista EU-asioita ajavista puolueista, Guseff sanoo.

RKP julkistaa kaikki eurovaaliehdokkaansa tiistaina 23.4.