Valitse tulevaisuutesi – Euroopan parlamentin lyhytelokuva kannustaa äänestämään

Euroopan parlamentti julkaisee “Valitse tulevaisuutesi” -lyhytelokuvan, joka kannustaa äänestämään EU-vaaleissa. Elokuva julkaistaan kuukausi ennen 26. toukokuuta pidettäviä EU-vaaleja.

Elokuva kannustaa paitsi äänestämään EU-vaaleissa myös pohtimaan tulevia sukupolvia, joihin EU-vaalien tulos pitkällä tähtäimellä vaikuttaa. Elokuvassa kuvataan vastasyntyneiden lasten syntymän voimakkaita, kauniita ja herkkiä ensihetkiä. Elokuvan on ohjannut palkittu elokuvaohjaaja Frédéric Planchon.

Kertojana on nuori tyttö, joka vetoaa äänestäjiin: ”Jokainen meistä voi jättää jälkensä maailmaan, mutta vain yhdessä voimme oikeasti vaikuttaa. Valitse Eurooppa, jossa haluat minun kasvavan.” Kaikissa EU-maissa toukokuussa järjestettävät vaalit määräävät Euroopan unionin tulevan suunnan.

Lyhytelokuva julkaistaan verkossa kaikissa jäsenmaissa 25. huhtikuuta. Televisio-, elokuva- ja radiojakeluun tarkoitetut versiot julkaistaan myöhemmin.