21895645_uu

Julkisuudessa tänään olleiden tietojen mukaan eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta joutuu ottamaan lisäaikaa sote-lakien selvittämiseksi, joiden pitäisi olla voimassa jo heinäkuun alussa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Leena Meri tyrmää idean, että sote-paketti voitaisiin käsitellä tässä ajassa.

– Myös perustuslakivaliokunnassa pöydät notkuvat satoja sivuja lakeja, joista yritetään kiireessä saada tolkkua. Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläisen mukaan vaaleja ei tarvitse siirtää, sillä siihen keksitään luova ratkaisu. Haloo. Kysymys on Suomen historian suurimmasta uudistuksesta ja asiaa viedään läpi aivan kuin ei lopputuloksella olisi väliä! Meri ihmettelee.

Meri epäilee, että sote-pakettia on vaikea korjata jälkikäteen, jos jo valmiiksi huono esitys runnotaan nyt läpi ja maakuntavaalit käydään lokakuussa

– Onko tässä se ”luova ratkaisu”, että pidetään nyt vaan ne vaalit ja vatuloidaan lakeja myöhemmin, kun ehditään? Meri kysyy.

– Perussuomalaiset ehdotti vaalien siirtämistä ensi keväälle jo monta viikkoa sitten. Hallitus jyrää, ostaa opposition kansanedustajia ja viis veisaa laillisuudesta. Kyse on ihmisten välttämättömistä palveluista!