Siniset_logo_BLUE_logotype-288x300

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho ja varapuheenjohtaja Tiina Elovaara paljastivat tänään puolueen uuden logon.

Logon on suunnitellut graafikko Saana Essel. Logo kuvastaa yhdessä tekemistä ja yhteistyötä. Sininen tulevaisuus on uusi, dynaaminen ja energinen poliittinen muutosvoima Suomen poliittisella kentällä.

”Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen konservatiivipuolue. Arvomme ovat perinteiset, mutta politiikkamme on uudistavaa ja ennakkoluulotonta”, puheenjohtaja Terho kertoi tiedotustilaisuudessa. ”Haluamme palauttaa kansan uskon politiikkaan perinteisten arvojen pohjalta.”

Terho puhui siitä, että maailmalla uudistusmieliset konservatiivipuolueet ovat yleisiä.

”Suomesta puuttuu uudenaikainen konservatiivipuolue. Maailmalla vastaavia on paljon, Suomessa ei vielä. Sininen tulevaisuus on Suomen johtava uudistusmielinen konservatiivipuolue.”

Sampo Terho esitteli sinisten tavoitteita:

–        Sininen perusturva kaikille

–        Käänteinen tulovero pienituloisille palkansaajille

–        Ansiosidonnainen työttömyysturva kaikille

–        Tuloverotuksen keventäminen

–        Kevennetään verotusta autoilijoilta

–        Pieniin työ- ja kansaneläkkeisiin tasokorotus

–        Kotihoidontuen korotus lapsiperheille

–        EU-lisälaskua ei makseta

–        Turvapaikkakäsittely EU:n ulkopuolelle

–        Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta säilytetään

Kansanedustaja Elovaaran mielestä politiikka tarvitsee uudistuksen. Liian harva kansalainen osallistuu politiikkaan.

”Politiikan pitää reagoida nopeammin. Vaikkapa lastensuojelun kriisiin tai muihin ihmisten akuutteihin ongelmiin on löydettävä ratkaisuja nopeammin ja paremmassa puolueiden yhteistyössä. Politiikassa pitää tavoitella kansalle hyvää lopputulosta, eikä ahtaasti jämähtää vastustamaan politikoinnin vuoksi”, Elovaara sanoi. ”Politiikan valtataistelu on lamauttavaa. Se vie myös tavallisten kansalaisten uskon politiikkaan ja poliitikkoihin. Haluamme osallistaa enemmän ihmisiä.”

Elovaaran mielestä eduskunnan sisäistä työskentelyä ja yhteistyötapoja pitäisi parantaa ja politiikan tekotapoja on muutettava.

”Nyt useat julistautuvat politiikan uudistajaksi. Se on hyvä. Politiikan tunkkaisuudesta on päästävä eroon. Edustuksellinen demokratia on tunnustettu toimivimmaksi järjestelmäksi historian saatossa. Sininen tulevaisuus on eturintamassa uudistamassa suomalaista politiikkaa. Meillä on valmisteilla politiikan uudistamisohjelma. Esimerkkinä uusista toimintatavoista: saatamme lähettää eduskuntaryhmän kokouksia suorana lähetyksenä ja annamme mahdollisuuden perustaa sinisten soluja eri paikkakunnille. Se on uusi yhdistystoimintaa kevyempi tapa osallistua puolueen toimintaan. Uudistamisen aloitamme itsestämme muuttamalla toimintatapojamme.”