Blomqvist, Thomas r

Kansanedustaja Thomas Blomqvist valittiin torstaina Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi.

Kansanedustaja Thomas Blomqvist valittiin torstaina Ruotsalaisen eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Eduskuntaryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Eva Biaudet ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mats Löfström.

Thomas Blomqvist on istunut eduskunnassa vuodesta 2007. Hän on kotoisin Raaseporista, jossa hän toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Blomqvist on myös Suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtaja. Poliittisten tehtäviensä ohella Blomqvist toimii maanviljelijänä ja yrittäjänä.

− Eduskuntaryhmän puheenjohtajuus on erittäin tärkeä ja hieno tehtävä. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta ja tartun tehtävään innolla. Tuleva vuosi tulee olemaan poikkeuksellisen tapahtumarikas ja tärkeä ja siksi erityisen mielenkiintoinen, sanoo Blomqvist.

Blomqvist seuraa tehtävässään Stefan Wallinia, joka on johtanut ryhmää vuodesta 2016. Wallin ilmoitti keskiviikkona, että hän ei enää asetu ehdolle Varsinais-Suomen vaalipiirissä eduskuntavaaleissa 2019. Siksi Wallin ei myöskään asetu uudestaan ehdolle ryhmäpuheenjohtajan tehtävään.

− Meillä on RKP:ssä ollut se periaate, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja on myös ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ja Thomas on varmuudella ehdokkaana, sanoo Wallin.

Thomas Blomqvistin noustessa uudeksi puheenjohtajaksi jättää hän samanaikaisesti eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajan paikan. Uudeksi puheenjohtajaksi nousee Wallin, joka on ollut valiokunnan jäsen vuosina 2012-2015. Näin ollen Wallinista tulee myös puhemiesneuvoston jäsen.

 RKP:n puoluepuheenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa, että viimeinen vuosi ennen eduskuntavaaleja on poliittisesti äärimmäisen mielenkiintoinen.

– Puolueen puheenjohtajana minä uskon joukkuepeliin. Joukkueen kaikkien osien tulee olla huippukunnossa. Vastavalitulla ryhmäpuheenjohtajalla Thomas Blomqvistilla on vankka kokemus 11 eduskuntavuoden myötä. Hän on eriomainen kollega niin meillä ryhmässä kuin ryhmän ulkopuolellakin, sanoo Henriksson.

– Olen iloinen, että Wallin nousee tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Wallinin laaja kokemuksensa on suurta hyötyä nyt kun hänestä tulee puhemiesneuvoston jäsen, sanoo Henriksson.