Teurajarvi_Jari-Pekka

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry, puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri teki jäsenmuutoksia Kärsämäellä

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry jäseniä ovat perussuomalaiset paikallisyhdistykset Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella. Puoluehallitus vahvistaa paikallisyhdistysten toimialueen, joka on tyypillisesti yhden kunnan rajaama alue.

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri ry hallitus pyysi Kärsämäen Perussuomalaiset ry:ltä selvitystä, että miksi yhdistys ei ole toiminut sääntöjen mukaan eikä noudattanut piirin ohjeistusta. Vastineen jälkeen piirihallitus totesi Kärsämäen Perussuomalaiset ry:n olevan kykenemätön hoitamaan sille asetettuja velvollisuuksia, toteaa piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi.

Piirihallitus erotti Kärsämäen Perussuomalaiset ry:n piirin jäsenyydestä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhdistyksellä ei ole enää mitään siteitä puolueeseen, ainostaan yhdistyksen nimi viittaa yhdistyksen historiaan. Vanha yhdistys on poliittisesti ajateltuna kuin mikä tahansa ompeluseura, jolla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa tai poliittista valtaa, kertoo Teurajärvi.

Piirihallitus hyväksyi piirin jäsenyhdistykseksi uuden puolueen luottamusta nauttivan
paikallisyhdistyksen Kärsämäelle. Uusi yhdistys toimii nimellä Kärsämäen seudun
Perussuomalaiset ry. Uuden yhdistyksen vastuulla on muun muassa poliittisesti ohjata
perussuomalaisten valtuustoryhmää Kärsämäellä sekä toimittaa perussuomalaisten ehdokaslista kuntavaaleihin 2017.

Edellämainittujen muutosten johdosta perussuomalaiset tulevat järjestäytymään uudelleen Kärsämäen valtuustossa ja muodostamaan ainoan oikean perussuomalaisten valtuustoryhmän, kertoo piirin puheenjohtaja Teurajärvi.