Vaikka jokainen päivä korona-aikaa tuntuu jo liian pitkältä, paljon hyvääkin tapahtuu.
Etenemme rokottamisessa hyvässä tahdissa eurooppalaisittain. On myös ilo lukea ja kuulla myönteisistä kokemuksista siitä, miten rokottaminen on sujunut alueilla käytännössäkin hienosti – terveydenhuollon henkilöstö ansaitsee tämän urakan keskellä suuren kiitoksen, tästäkin.
Päättäjänä on ollut myös tosi ilahduttavaa saada terveysviranomaisilta arvio siitä, että kesällä suomalainen aikuisväestö kaikkiaan on jo saanut ensimmäiset rokotteet.
Nyt keskustellaan siitä, pitäisikö rokottamisen järjestystä muuttaa. Kantani on selvä: hallituksen sopimalla tavalla riskiryhmät rokotetaan yhdenvertaisesti koko maassa. Siis koronan etulinjassa työskentelevä sote-henkilöstö, kaikki yli 70-vuotiaat sekä kaikki ne suomalaiset, joilla on perussairaus, joka koronaan yhdistettynä on erityisen riskialtis. Tämä on lupaus, joka on pidettävä. Riskiryhmien jälkeen asiaa on kaikkiaan arvioitava sitten erikseen.
Jatkossakin toimitaan terveysviranomaisia kuunnellen, kuten tähänkin asti. Oleellista on, että kaikkialla Suomessa ollaan varmasti valmiita ns ”massavaiheen” toimiin ja homma sujuu jouhevasti suuren väestön rokottamisen edetessä.