Terho, Sampo sin

Sinisten puheenjohtaja Terho: SAK on aloittanut vaalikampanjan – Kenen asiaa Hakaniemen herrat ajavat?

“Punavihreän opposition tavoitteena on ollut puutteellista tietoa levittämällä kääntää keskustelu työllisyyspolitiikan kokonaiskuvasta yhteen yksityiskohtaan, jota se on määrätietoisesti liioitellut pelkoa levittääkseen. Osa ay-liikkeestä on lähtenyt lakkojen ja mielenilmausten voimalla mukaan tähän sosiaalidemokraattien johtamaan operaatioon, joka on osa heidän pitkää vaalikampanjaansa.”

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho kritisoi kovin sanoin SDP:n ja SAK:n liittoa, joka on masinoinut poliittisen lakon perjantaina.

“Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on kutsunut näitä lakkoja – ei poliittisiksi, vaan puoluepoliittisiksi. Ja sitähän ne ovat – silkkaa puoluepolitiikkaa. Sosialistit ovat aloittaneet pitkän vaalikampanjan ja heitä lähellä olevat työmarkkinajärjestöt tukevat kampanjaa. Kampanjalasku on valtaisia, ja valitettavasti sen maksamiseen joutuvat osallistumaan kaikki suomalaiset. Tällaiset puoluepoliittiset operaatiot yhteisen hyvän kustannuksella ovat meille Sinisille vieraita. Meidän tehtävämme on pelastaa Suomi eikä sosialismi.”

“Ay-liikkeen kenttäväestä suurin osa on varmasti vilpittömästi huolissaan työttömien asemasta, mutta Hakaniemen herroilla se ei välttämättä ole päällimmäisenä mielessä. Jos olisi, niin miksi nyt kiihotetaan väkeä torille? Miksei toimittu rakentavasti yhdessä syksyllä kun aktiivimallia käsiteltiin eduskunnassa? Ja miten ihmeessä SAK ajoi työttömien asemaa silloin kun se jäi ainoana keskusjärjestönä pois aktiivimallia valmistelevasta työryhmästä?”

Sampo Terho muistutti puheessaan, että aktiivimalli on yksi osa 10 kohdan työllisyyspakettia, joka puolestaan on pieni osa hallituksen työllisyystoimenpiteiden kokonaisuudesta. Kymppilista syntyi työmarkkinajärjestöjen kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta syksyllä 2016. Aktiivimallin lisäksi siinä on 9 muuta toimea, jotka ovat työttömien kannalta niitä pehmeitä ja kannustavia toimia. Näihin lukeutuu mm. jo toteutettu lex Lindström. Aktiivimallin tavoitteena on ohjata työttömät hakemaan myös lyhyttä keikkatyötä. Sitä kautta kun on helpompi päästä takaisin työelämään, siis myös kokoaikatyöhön. Aktiivimallin arvioidaan lisäävän työllisten määrää noin 10 000 työvuodella.