Aalto_Touko1

Vihreiden puheenjohtaja, kansanedustaja Touko Aalto kommentoi Susanna Kosken ulostuloa hallituksen sote-esitystä vastaan.

– Susanna Kosken kritiikki hallituksen sote-esitystä kohtaan ei ole yllättävää. Hyvä, että yhä useampi hallituspuolueen kansanedustaja uskaltautuu kritisoimaan kelvotonta uudistusta, Aalto sanoo.

– Kosken kritiikki on aivan oikeassa siinä, että kustannusten hillintä ei hallituksen mallilla toteudu. Sen lisäksi ongelmana on edelleen se, että hallituksen malli ei täytä mitään muitakaan uudistuksen tavoitteita. Se ei turvaa suomalaisten saumattomia palveluita ja hoitoketjuja, koska palveluiden integraatio ei parane. Hallituksen esityksellä eivät myöskään terveys- ja hyvinvointierot kavennu, Aalto sanoo.

– Hallituksen on korkea aika tunnustaa tosiasiat. Sen sote-esitys on toteuttamiskelvoton ja se on joko korjattava tai kaadettava. Kokoomuksen ja keskustan on nyt korkea aika luopua lehmänkaupastaan. Tämän valtapelin sijaan huomio tulee nyt kiinnittää suomalaisten hyvinvointipalveluiden turvaamiseen ja uudistamiseen, Aalto sanoo.