Helsingin Kansallisseura pyytää, että kansanedustaja Heikki Autto asettuisi ehdolle kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa. Kansallisseuran hallitus päätti kannastaan yksimielisesti torstaina.

– Autto on ollut ensimmäisen kautensa ajan erinomainen puheenjohtaja. Hän on uudistanut työtapoja, lisännyt puoluedemokratiaa ja saanut kentän äänen paremmin tukemaan puoluejohdon työtä. Hyvin alkanut työ on kuitenkin kesken ja siksi toivomme, että Autto jatkaisi tehtävässään, toteaa Helsingin Kansallisseuran puheenjohtaja Kati Martinson.

Oppositioaikana kokoomuksessa on tehty laajasti ohjelmatyötä sekä kiteytetty puolueen linjaa ja sanomaa. Tässä työssä puoluevaltuustokin on ollut aktiivisesti mukana.

– Erityisen tärkeää on, että Autto on osaltaan edistänyt puolueen yksituumaisuutta ja yhtenäisyyttä. Kokoomus on puolue, jossa keskustellaan ja voidaan esittää erilaisia näkemyksiä. Mutta yhtenäinen joukkue meidän pitää silti olla, Martinson sanoo.

Heikki Autto on kokoomuksen kansanedustaja Lapin vaalipiiristä. Hän on puolueensa sisällä tullut tunnetuksi vahvana ja yhteistyökykyisenä toimijana, jonka ääni kantaa selkosilta suureen saliin.

– Helsinkiläisinä ajattelemme, että on isänmaallista nähdä Suomi kokonaisuutena. Elinvoimaista maaseutua tarvitaan siinä missä suuria kaupunkejakin. Vastakkainasettelu on tässäkin turhaa. Autto on Lapin mies, jolle niin ikään on tärkeää, että koko Suomi otetaan huomioon, sanoo Helsingin Kansallisseuran varapuheenjohtaja kansanedustaja Atte Kaleva.

Puoluevaltuusto on puoluekokousten välillä kokoomuksen ylin päättävä elin. Se toimii tiiviissä yhteistyössä puolueen johdon ja eduskuntaryhmän kanssa. Puoluevaltuusto tarjoaa erinomaisen väylän kentän äänen kuulemiseen.

Helsingin Kansallisseura on kokoomuksen suurin paikallisosasto ja se on yksi puolueen perinteikkäimmistä yhdistyksistä. Se toimii koko Helsingin alueella. Tulevana kesänä Kalajoella järjestettävässä puoluekokouksessa yhdistyksellä on kahdeksan valtuutettua edustajaa sekä sääntömääräisesti puhe- ja läsnäolo-oikeutettuja jäseniä.