Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) haukkuu Demokraatissa kovin sanoin presidentti Sauli Niinistön Kultarantakeskustelut. Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) oudoksuu Lipposen suomettunutta puheenvuoroa, jossa hän linjaa mikä on ”oikeaa keskustelua” ja mikä ei.

– Jokainen puheenvuoro on arvokas, mutta Lipposen primitiivireaktio muistuttaa hänen omasta ajastaan pääministerinä, kun hän tukki jopa oman puolueensa toisinajattelijat. Kritiikissä olisi toki hyvä muistaa myös omat tekemiset venäläisen bisneksen lobbarina, jonka edessä Lipponen nyt näyttää lähinnä pesevän valkopyykkiä. Joskus on aiheellista myös todeta tehneensä itse virheitä, siinä ei olisi mitään pahaa. Lipposen purkauksessa on uussuomettumisen makua.

– Presidentti Niinistö on johtanut Suomen ulkopolitiikkaa taidokkaasti erittäin vaikean tilanteen keskellä. Kultaranta-keskusteluilla on tärkeä paikka ulkopoliittisena keskustelufoorumina ja on outoa, mikäli Naton pääsihteeri ei saisi noissa keskusteluissa olla äänessä. Pääsihteeri Stoltenberg varmasti tekee parhaansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien mahdollisimman pikaiseksi toteutumiseksi.