Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kiittää Tasavallan presidentti Sauli Niinistöä tämän päätöksestä peruuttaa tämän vuoden Linnan Juhlat.

– Päätös oli vastuullisen valtiomiehen päätös. Koronatilanne kiristyy ja olisi absurdia, jos juhlistaisimme itsenäisyyttämme samoin menoin kuin aina ennenkin. Linnan Juhlissa ei voi mitenkään välttää lähikontakteja ja jo yksikin taudinkantaja paikan päällä laittaisi maamme poliittisen- sekä virkamiesjohdon pitkäksi aikaa pois pelistä. Siitä voisi seurata aikamoinen kaaos.

Kärnä esittää Tasavallan presidentti Niinistölle, että tämä käyttäisi juhliin budjetoidut noin 200000 euroa esimerkiksi vähävaraisten jouluruokailuun tänä vuonna. Tämän toteuttamiseksi Kärnä esittää, että presidentti ostaisi rahoilla 25 000 kiloa kotimaista kinkkua.

– Tuolla rahalla voisi suurinpiirtein ostaa 10000:lle suomalaiselle 2,5 kilon suolatun joulukinkun. Presidentti ei tällöin tukisi pelkästään vähävaraisia, vaan hän tukisi myös maamme sikataloutta, joka on jo pitkään ollut haastavassa tilanteessa. Toivon presidentin harkitsevan asiaa. Tämä olisi teko, joka lämmittäisi sydämiä ympäri maata.