Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos

Keskustanuorten puheenjohtajan mielestä Paavo Väyrynen ei voi toimia Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana eikä puoluehallituksessa. Väyrynen on omalla toiminnallaan ja kannaotoillaan aiheuttanut keskustalle suurta haittaa, jonka johdosta keskustanuorten puheenjohtaja lähettää hänelle oman puolueen perustamiskirjan, jonka ehdokkaana hän voi osallistua vaaleihin. Paavolla on jo kokemusta puolueiden perustamisesta.

Keskustanuorten puheenjohtaja vetoaa Keskustan piireihin, etteivät he nimeäisi Paavo Väyrystä kansanedustajaehdokkaaksi. Paavo on aiheuttanut keskustalaiselle kansanliikkeelle valtavaa haittaa. Tosiasiassa Paavo on itse omalla toiminnallaan edesauttanut, että kanta eduskuntaehdokkuudesta ja paikka puoluehallituksessa on kielteinen. Kyseessä on monen vuoden toiminnan tulos..

Paavo on itse eronnut aikanaan Keskustasta, ja siinä välissä perustanut kaksi pienpuoluetta, ja eronnut niistäkin erinäisten riitojen vuoksi. Vastaavasti rasismi ja venäjämielisyys ovat näkyneet Väyrysen linjoissa jo ennen Putinin hyökkäyssotaa. Väyrynen esimerkiksi hyväksyi edellisten vaalien alla pienpuolueeseensa eduskunta- ja eurovaaliehdokkaaksi MV-lehden perustajan ja rikoksista tuomitun venäjämielisen Janitskin. Kuluneen vuoden aikana Paavo on vastaavasti haukkunut avoimesti Keskustalaisia ministereitä ulko- ja turvallisuuspoliittisista linjoista.

Paavon toiminta on arvaamatonta. Väyrynen on myös ilmoittanut jo vuoden 2019 aikana, että aikoo olla ehdolla vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Jos hyssyttely ja päähän taputtelu jatkuu, olemme vielä todistamassa puolueen sisäisiä vaaleja, jossa Väyrynen hakee mandaattia presidentiksi.

Keskustanuoret, eikä Keskusta voi hyväksyä Väyrysen aikaisempaa toimintaa. Se osoittaa selkeää piittaamattomuutta niin Keskustaa, keskustalaisia arvoja kuin keskustalaisia itseään kohtaan. Väyrysen toiminta on jopa häpeällistä nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Toiminta kertoo karua kuvaa siitä, että Väyrynen ei aja yhteistä Suomen ja keskustan asiaa, vaan puhtaasti omaa etuaan.

Keskustanuorten puheenjohtaja lähetti Paavo Väyryselle  Paavon puolue ry:n perustamiskirjan.

Keskustanuorten puheenjohtaja on tänään lähettänyt Paavo Väyryselle uuden puolueen perustamiskirjan, jonka listoilta hän voi harkita eduskuntavaaleihin ehdolle lähtöä.

Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroosin lähettämä uuden puolueen perustamiskirja on onneksi tuttu paperi, sillä Väyrysellä on vankkaa kokemusta puolueiden perustamisesta. Puolueen nimeksi Sandroos ehdottaa ”Paavon puolue”. Sääntöihin Sandroos ehdottaa mainintaa siitä, ettei Väyrystä voi erottaa puolueesta, jottei hänen tarvitse enää perustaa uusia puolueita. Ikuinen “Paavon puolueen” jäsenyys myös merkitsee sitä, ettei Paavo voi liittyä takaisin Keskustan jäseneksi.